Hoe krijg ik mijn ex terug

/

De redenen waarom relaties doodlopen hebben in het algemeen overeenkomsten,hoogstwaarschijnlijk ben jij degene gene die verlaten is en nu ben je opzoek naar oplossingen.

Je bent verlaten en dat is een dikke deuk in je ego, ben ik niet meer mooi genoeg? ”Hoe kon hij me verlaten voor een ander? ” ”Ik deed alles voor haar maar toch breekt ze ons?” het is moeilijk om toe te geven dat je liefde niet meer met je verder wilt.

Op deze momenten mag je de controle niet verliezen, je emoties slaan meestal op hol en maken dan beslissingen waar je later nog weleens spijt van kan krijgen. Het is dus ten eerste belangrijk om los te laten, schrijf een lange email met redenen waarom je het niet eens bent, schrijf al je gevoelens op naar je ex en uit wat je allemaal dwars zit.

Als je daar klaar mee bent sla je het op computer op zonder de mail daadwerkelijk te hebben verstuurd. Dit werkt zeer opluchtend omdat op deze manier de situatie en je emoties van je af geschreven hebt, geloof je me niet? Dan daag ik je uit om het te proberen en het hieronder het artikel als reactie achter te laten, je mag ook een vraag stellen en dan zal ik proberen een antwoord te geven op je persoonlijke situatie. bedank mij later maar!

Paniek!

Waar komt paniek vandaan? De meeste mensen( vooral Nederlands) staan er om bekend erg nuchtere wezens te zijn, maar als het op een relatie breuk aankomt is hier niets van te merken. Vaak laten mensen zich meer door hen hart dan hen verstand leiden.
Voor je het weet bel je met een glaasje teveel verdrietig je ex smekend of ze alsjeblieft terug komen, wanneer de ochtend aanbreekt realiseer je hoe stom je geweest bent en heb je spijt van wat je gedaan hebt. Herken jij je misschien daarin? Misschien niet dit exacte voorbeeld maar je zult vast impulsief gehandeld hebben.

Dus waarom raken mensen de weg kwijt als het om liefde draait? De paniek komt meestal uit een verlies van de controle. Het ene moment bent je aan het lachen, heb je plezier of zelfs aan het discussiëren maar je weet hoe het eindigt. Bij een relatie breuk is dat anders, uit het niets val je in het diepe onbekende waar je alle controle lijkt te verliezen. Zelfs wanneer je niet gelukkig was voelde het zo vertrouwt, het is meestal de spontane verandering die mensen diep angstig maakt. Mensen proberen direct de controle terug te krijgen maar eindigen vaak in een ergere situatie dan het al was.

Las een pauze in.

Nu het uit is met je wederhelft, is het belangrijk dat je even een grote pauze van je relatie neemt. In andere woorden; stop met bellen, mailen, op plaatsen komen waar je weet dat je ex komt Volgens je hart lijkt dit het beste, omdat je wilt laten zien hoe veel je om ze geeft en je gevoel wilt dit zo vaak en snel mogelijk laten zien omdat je anders bang bent dat het te laat is. De waarheid is dat je momenteel een grote last in de ogen van je ex bent. Als je net uit elkaar bent zijn jullie beide een emotioneel wrak, je kunt dan in de volgende vallen trappen:

• Dingen zeggen waar je later spijt van krijgt.
• Dingen zeggen die je ex verder wegjagen.
• Je ex proberen jaloers te maken.
• Gemene dingen willen zeggen (meestal uit verdriet)
• Je als een stalker gedragen
• In discussie treden en oude ruzies naar boven halen.
• Op wraak uit zijn.
Zoals je ziet zijn de bovenstaande voorbeelden niet bepaald aantrekkelijk. Dit zijn niet echt de goede strategieën om je ex terug te krijgen – maar omdat je in paniek bent, lijken het misschien de beste manieren om je relatie te herstellen. In plaats daarvan kun je beter je de komende periode beter je hoofd koel houden.

Kijk even op je kalender en prik een datum (vanaf vandaag) tot 30 dagen. Als je denkt langer nodig te hebben dan prik je meer dagen. Teken een dikke cirkel om die datum en spreek met jezelf af dat je pas op die dag (als je er zin in hebt) weer contact zoekt zoals bellen, mailen of een bezoekje brengt. MAAR WACHT! Ja je denkt waarschijnlijk de heldentijd aan hem of haar maar je mag je gevoelens niet laten overheersen, je hebt deze tijd echt nodig om even alles op een rijtje te zetten. Alleen als je helder kunt denken ben je weer in staat om kritisch en met een gezond verstand naar de relatie terug te kijken.

We zien elkaar nog dagelijks
Je wilt dus een kleine pauze inlasten, maar in sommige gevallen is het onmogelijk om je ex te vermijden – neem als voorbeeld; jullie werken misschien nog samen, zitten bij elkaar in de klas, of delen misschien dezelfde vriendengroepen. Je wilt in deze situaties niet bot over komen door ze compleet te negeren, dat is niet de bedoeling. Je zou in plaats daarvan de diepe gesprekken beter kunnen laten voor wat het is. Wees gewoon vriendelijk, glimlach en zeg netjes “hallo” daarna loop je verder naar je eigen plek of afdeling.
Compleet negeren kan over komen alsof je beledigd, boos bent of het zou als een wanhopige poging om ze terug te krijgen kunnen overkomen. Wees dus kalm en rustig. Zelfs als je van binnen lijkt te ontploffen mag dit van buitenaf niet zo lijken!

Eerlijk naar het verleden kijken

Je hebt nu alles van je afgeschreven, dat voelt vast als een opluchting of niet? Het is nu tijd om eens een eerlijke blik naar jullie verleden te werpen. Dat kan lastig zijn, want op dit moment wil je alleen de positieve dingen van je ex en de situatie zien. Als je serieus bent om weer samen te komen moet je dus ook kritisch naar jezelf en je ex kijken.

Schrijf nu even op een blaadje, of als reactie.. ( misschien hebben andere mensen er ook wat aan ) op wat de 10 slechtste eigenschappen van jezelf zijn die vermoedelijk mede verantwoordelijk waren bij de breuk. Schrijf daarna de 10 van je ex op, die er misschien voor zorgden dat jullie botsten. Als je er niet zoveel kan bedenken is het ook goed, probeer in ieder geval wel zoveel mogelijk op te schrijven.

Vergelijk nu de eigenschappen van beide kanten en kijk of je een botsing ziet, waar ging het mis? Begrepen jullie elkaar misschien verkeerd? Botsten sommige eigenschappen op de verkeerde momenten waardoor er grote onopgeloste ruzies voor kwamen? Schrijf in een kleine samenvatting op waar je ex vaak over klaagde en probeer voor je te halen of dit te maken had met de eigenschappen en of hoe in irriterende situaties omging.

Voorbeelden van botsingen die kunnen ontstaan:

 • Je partner voelde zich onbegrepen doordat je er emotioneel nooit voor haar was, dit is trouwens een veel voorkomende reden waarom vrouwen een affaire aangaan.
 • De spanning was weg waardoor jullie in een sleur kwamen, vaak ontstaat een sleur doordat niemand meer moeite neemt om nieuwe dingen te ondernemen, het is belangrijk om de relatie levendig te houden.
 • Hij voelde zich niet meer gerespecteerd door zijn vrouw, respect is wat mannen zelfvertrouwen geeft, een man die geen respect krijgt zal het buiten de deur gaan zoeken.
 • Je partner voelde zich verstikt doordat hij of zij geen ruimte kreeg, wij mensen willen namelijk het gevoel hebben vrij te zijn.
 • Je partner voelde zich niet gewaardeerd, nooit werd er in jouw ogen iets goed gedaan, althans je uiten de negatieve dingen en vergat daarbij de positieve.

Denken aan jezelf is niet egoïstisch

Iemand die gedumpt is wilt zo snel mogelijk in contact met zijn geliefde komen, dat is namelijk de meest logische stap toch? Toch is het tegendeel waar, een partner maakt het namelijk niet zonder een goede reden uit, het kan soms wel maanden of jaren geduurd hebben om tot zo’n drastisch besluit te moeten komen. Het is ook voor je ex niet makkelijk geweest om de knoop te moeten doorhakken.

Door direct contact op te zoeken ben je eigenlijk best egoïstisch bezig, ben je echt zo nieuwsgierig hoe het met hen gaat? Of probeer je stiekem dichter in hen buurt te komen, nieuwe kansen te zien, of te controleren of er een ander in het spel staat? Door aan je eigen emotionele gezondheid te denken zal je afstand moeten nemen van hem of haar. Dit is niet alleen uit het respect voor jezelf maar ook uit die van je geliefde. Het nemen van een tijdelijke afstand heeft een heleboel voordelen, hieronder zal ik je er een aantal geven.

 • Je zal het verdriet sneller kunnen verwerken waardoor een tweede kans ook minder tijd zal kosten.
 • Je laat aan je ex zien dat je zijn of haar keuze accepteert en goed met de situatie om kan gaan, dat jij je mannetje staat en door met het leven kan gaan zonder hen nodig te hebben.
 • Dingen ondernemen die je tijdens je relatie niet kon, je bent weer vrij om te gaan waar en wanneer je maar wilt en hoeft geen rekening met een ander te houden.
 • Je ex zal nieuwsgierig raken waarom je hen niet meer opzoekt, geen smsje, geen telefoontje geen niets? Dat zal best knagen en soms zelfs een beetje pijn. Het is soms het laatste redmiddel om in te laten zien wat jij voor hen betekent.

Mijn advies is om in deze periode zo vaak mogelijk afleiding te zoeken, vrijwilligerswerk is bijvoorbeeld een hele makkelijke en leuke manier om snel mensen te leren kennen. Door in een omgeving met veel nieuwe mensen te komen zal je sneller kunnen verwerken en daarnaast geeft het ons mensen een voldaan gevoel. Een mens is een sociaal wezen en heeft dit nodig om zich gelukkiger te voelen, vooral in de tijden van pijn en verdriet kan het enorme steun bieden.

Zoek het contact met je familie en vrienden op, in een relatie kan dit nogal verslonst zijn. Nu is het aan jou om het weer op te pakken, praat er eens 1 keer goed over met hen maar weet wanneer het tijd is om te stoppen met het gespreksonderwerp over je verloren liefde. Continue herinnerd worden is namelijk een dood doener en zal het lastiger maken tijdens het verwerken van je liefdesverdriet.

Wanneer geen contact niet verstandig is

Een periode geen contact met je ex zoeken werkt voor veel situaties als magie, echter zijn er ook enkele situaties waarin de methode iets minder effectief kan zijn.

1. Wanneer er langer dan zes maanden geen contact geweest is en je nu pas beseft dat je toch je ex terug wilt is het een mooi moment om ze juist te contacteren. Bij lange periodes over een half jaar is het dus niet verstandig om opnieuw de geen contact regel toe te voegen.

2. Als je nog met je ex samen leeft omdat jullie samen een huis hebben gekocht kan je er eigenlijk niet om heen om contact met je vorige partner te hebben. Wees dus op zijn minst sociaal tegenover ze maar onthul niet teveel van je leven buiten het huis zodat er wel enige mysterie kan ontstaan. Mochten jullie een gesprek hebben dan laat je jou positieve kant zien en glimlach je om te laten zien dat je op een volwassen manier met de break omgaat.

3. Je ex en jij werken nog samen of gaan naar de zelfde school, ook hier gebruik je dezelfde strategie als dat wanneer je samen met je ex woont. Toon geen negatieve emoties zoals drama, verdriet, woede en discussies over het verleden. Laat zien dat je van je vrijheid geniet en dat je ook zonder hen prima vermaakt. Probeer de gesprekken zo kort en bondig mogelijk te houden zonder daarbij brutaal over te komen. Je zou bijvoorbeeld na school kunnen zeggen: ‘Sorry ik moet nu echt gaan, me vrienden wachten op me om te vertrekken naar een feest zomenteen, we spreken elkaar later’

4. Wanneer er kinderen op het spel staan dan zorg je dat al het contact alleen over jullie kinderen gaat. Bijvoorbeeld om ze op te halen van school of ze in het weekend mee te nemen naar de camping etc. Als je ex vraagt naar andere onderwerpen dan houd je het kort zonder al teveel op detail te gaan. Maar wees altijd vriendelijk, het mag er niet op lijken dat je een rol aan t spelen bent, je bent gewoon druk met je eigen leven en de kinderen is het gene waar jullie over praten.. meer niet.

5. Als je ex maar contact blijft zoeken en je letterlijk probeert te gebruiken om makkelijker over je heen te komen, bijvoorbeeld door continue emotionele steun van je te vragen. Op deze momenten moet je hem of haar voor een keuze stellen dat je momenteel graag op je eigen leven wilt focussen en dat ze duidelijk een keuzen moeten maken, of samen door gaan of ieder zijn of haar eigen weg, het mag niet zo zijn dat ze ondertussen nog jou hulp krijgen bij t verwerken van alle verdriet. Laat je ex dus maar voelen hoe een leven zonder jou kan!

Je ex terug krijgen door veelzijdige fouten te vermijden.

Verlang jij ook zo naar je oude liefde? dan is het cruciaal om de volgende blunders te vermijden. Een ex terug krijgen doe je immers niet door als een kip zonder kop om aandacht te zitten smeken.

Toen mijn relatie in stukken brak heb ik zelf een boel fouten gemaakt waardoor het langer duurden voor wij weer samen kwamen.In dit artikel bespreek ik vooral de blunders die ik zelf maakten tijdens de relatie zelf, zorg dat je altijd aan jezelf werkt en in ieder geval de volgende dingen vermijd..

Ontkenning

Ik ontkende om het probleem en wou geen moeite doen om het op te lossen, ik vertrouwde haar namelijk nooit en zocht overal wat achter, dit uiten zich in frustraties, afstand van mij nemen, zich  koud opstellen en uiteindelijk minder moeite voor de relatie doen. Terwijl ze altijd zo loyaal aan me is, bleef ik uit eigen onzekerheid valse beschuldigen en of schuldgevoelens aanpraten als ze iets wou doen dat mij niet beviel.

Teveel eisen stellen.

Ik eiste dat dat ze haar verleden vergat terwijl er nog zoveel te verwerken was. Eisen stellen in een relatie zal nooit werken, het zal een persoon alleen maar van je weg duwen tot het punt waar iemand je dumpt. Als je om iets vraagt en het niet krijgt moet je ermee instemmen en laten zien dat je rekening met hen gevoelens houd. Door geen eisen te stellen maar wel op een normale manier te laten inzien dat je iets fijn zou vinden, zal je partner wanneer ze zich niet verstikt voelt dit op hen eigen tijd en manier voor je veranderen.

Problemen van ander zien en jezelf vergeten.

Altijd wees ik haar op alles wat ze fout deed maar daarbij vergat ik naar mezelf te kijken, ik werd in haar ogen een irritante zeurende man die altijd wel zijn woordje of kritiek klaar had staan als iets hem niet beviel, en daar word toch geen enkele mens gelukkig van? Soms is het beter om even je mond te houden en luisteren naar wat een ander te zeggen heeft en begrip tonen voor het gene wat je partner nodig heeft.

Niet inzien waarom je partner zich negatief opstelt

Ik wou niet inzien dat me vrouw zich zo negatief, terughoudend opstelde door mijn eigen schuld. Ze beschermde zichzelf voor mij, omdat ik vaak dreigde haar te verlaten als iets me niet beviel en of aan manipuleren was omdat ik just zo bang was om haar kwijt te raken.

Ik loog om alles

Ik stelde me nooit open en bedacht voor de kleinste ding een smoes. Dit deed ik omdat ik bang was dat ze teleurgesteld zou zijn als ze een ander beeld over me had dan ze werkelijk dacht. Het punt was dat dit een onzekerheid was, want uiteindelijk toen we weer samen kwamen en ik hard aan deze slechte eigenschap gewerkt had werd alles met de dag beter. Ik stelde mij meer open en vertelde alles wat me dwars zat inclusief die kleine dingetjes waarvan ik zo bang was om te vertellen.

Dat is wat ons uiteindelijk sterker en meer naar elkaar toe heeft gebracht. Als je partner je niet accepteert hoe jij echt diep van binnen bent en niet je onzekerheid open en bloot op tafel durft te leggen zal je de rest van je leven in een schein relatie zitten, je zal elk moment bezig zijn om niet de “verkeerde dingen” te willen zeggen. De ware aap komt uiteindelijk uit de mouw en dan zal de schade vele malen erger zijn dan dat wanneer je partner ze al wist.

Wanneer je toevallig 1 van de bovenstaande fouten in de relatie gemaakt hebt is het van belang om er de komende tijd mee aan de slag te gaan. Misschien maakte jij wel fouten die er op leken of.. totaal iets anders? ga er eens goed bij zitten en bedenk wat de oorzaak bij jou kon zijn. Het is niet verstandig om een nieuwe relatie in te duiken wanneer problemen uit het verleden nog niet zijn opgelost.

Ex snel terug willen? doe even rustig..

Je hebt contact gezocht met je ex, en je krijgt een reactie op je berichtje terug. Het is je maar niet duidelijk of hij/zij je terug wilt, maar aangezien  ze aardig reageren denk je dat je nog een kans krijgt..

Een week of twee gaat voorbij, en je denkt; waarom vraag ik mijn ex  niet uit? Een kopje koffie kan toch geen kwaad? We kunnen desnoods als “vrienden” afspreken.  Maar als je probeert aft e spreken heeft hij/zij steeds weer een nieuw excuus waarom ze niet kunnen.

Gelukkig ben jij wijs, en geduldig. Dus je wacht een paar dagen. Je bent nog steeds whatsapp berichtjes aan het sturen of via de telefoon aan het praten. Je ex lijkt toch echt wel geïnteresseerd dus je probeert voor de zoveelste keer af te spreken. Het antwoord blijft nog steeds, nee  ik kan dan  helaas niet.. Je bent verward. Maar je blijft  proberen!

Geef je uiteindelijk op als ze je blijven afwimpelen, wacht je tot hen het iniatief nemen? Of breek je al het contact omdat ze je toch maar aan het lijntje lijken te houden?

Dat hangt van jezelf af. De meeste mensen die niet de gewenste resultaten zien raken gefrustreerd en gaan nog harder proberen, of ze doen helemaal niets meer omdat ze te bang zijn dat ze het nog erger maken dan het al lijkt. In beide gevallen maak je een fout.

Als je gefrustreerd raakt en te hard probeert om elkaar te ontmoeten in het begin van de breuk, zal hij of zij teveel druk voelen en zal je inderdaad de persoon wegjagen.

Maar als je hopeloos blijft wachten tot hen het iniatief nemen kan het erg lang duren voor jullie elkaar weer zien. Wanneer je elkaar jaren niet ziet dan kan er een gevoel van afstand ontstaan, waarbij je net vreemden voor elkaar lijkt te zijn.

En zelfs wanneer jullie dan eindelijk afspreken kan er een punt komen waarbij je ex opeens weer afhaakt “Sorry, ik kan vandaag niet”

Dit gebeurd helaas bij veel mensen die hen ex terug willen. Ze spreken een  tijd met hen ex af maar raken weer gefrustreerd wanneer ze niet snel genoeg de resultaten zien die ze willen.  Vervolgens verprutsen ze het weer door te pushen en zijn weer bij voor af aan, het is weleens waar een visuele cirkel geworden waar het eind doel maar niet lijkt te komen.,

Houd daarom goed in je achterhoofd dat het terugwinnen van je ex partner veel geduld eist. Je kan niet verwachten dat alles maar zo snel gaat als jij hoopte. De reden waarom het uit is gegaan is er niet voor niets, heb dus respect voor de ruimte van je ex, doe het rustig aan, wanneer je merkt dat ze afstand nemen, dan neem jij dit ook even, en bouw het dan weer rustig  op..

De gemiddelde tijd die nodig is om je ex terug te krijgen

Telkens als ik vroeg: “Hoe lang duurt het voordat ik mijn ex terug heb?” sloeg mijn hart over. Waarom?

Elke keer als we proberen om de liefde op een specifieke manier te laten werken, op een bepaald moment, in een bepaalde volgorde, is het bijna altijd zeker dat het averechts zal werken – en ik kan je niet vertellen hoe vaak ik het bij zoveel mannen en vrouwen heb zien mislopen.

Je kunt de liefde niet laten werken volgens een schema. Het gaat gewoon niet. Je kunt voorwaarden scheppen en leerervaringen verbeteren door vaardigheden, gewoonten, eigenschappen of andere gedragingen die de liefde het meest waarschijnlijk sneller laten komen, maar als de liefde komt heb je er uiteindelijk geen controle over.

Dit kan moeilijk voor je zijn, vooral als je gewend bent om dingen te doen in het tempo dat je kiest en op de tijden die je kiest voor de gewenste resultaten. Want je kunt altijd, door wilskracht, hard te werken en vastberadenheid de dingen laten gebeuren, maar probeer om op de een ​​of andere manier de liefde te laten passen in je schema en het te laten doen wat je wilt dat het doet.

Af en toe slaag je erin om een paar dingen te manipuleren en het te laten werken in je voordeel, maar al snel zul je bemerken, dat dit slechts tijdelijk is. Hoe harder je probeert om de liefde te dwingen en zich aan te laten passen aan je schema des te meer stress, frustratie en verdriet je ervaart. In de meeste gevallen komt alles wat je uiteindelijk doet over als opdringerig, manipulatief, veeleisend, wanhopig en afhankelijk.

Het proberen om de liefde te sturen en om te laten werken volgens een schema geeft sommige mensen het gevoel dat ze denken dat de dingen niet werken, zelfs wanneer alles echt uitwerkt op de manier waarop het hoort te gaan. Veel mensen raken ontmoedigd en beginnen de hoop te verliezen en anderen geven op omdat het zo lang duurt. Sommigen geven het gewoon op wanneer ze dichterbij zijn dan ooit tevoren.

Anderen nemen de drastische stap om het contact te verbreken. In het begin voelt dit als het herwinnen van dat gevoel van controle, omdat het op de een of andere manier afhoudt van het gevoel van frustratie over hun huidige situatie. Maar in plaats van het gevoel geen controle te hebben gaan ze nadenken over situaties waar ze wél controle over hebben en verliezen ze uren slaap op zoek naar die broodnodige maar illusoire “afsluiting”.

Dit is tragisch. De manier waarop je handelt en je gedraagt als de dingen gaan zoals je dat wilt laat de ander zien wat voor soort persoon je bent om mee te leven (voor de rest van hun leven). En aangezien de grootste natuurlijke relatie killer de angst voor spijt is – iets wat je gedrag waarschijnlijk al veroorzaakt – zal de andere persoon waarschijnlijk niets met je te maken willen hebben na het zien dat je opdringerig en manipulatief handelt, de situatie wilt controleren en/of uit de weg loopt in plaats daarvan rustig op de situatie te reageren.

Ik zeg het nog een keer: voor liefde bestaat geen schema. Hoe eerder je deze eenvoudige waarheid aanvaardt hoe beter je in staat zult zijn om je relatie te redden, en het voor langere tijd vol te houden.

Hoe ik uiteindelijk mijn ex terug kreeg

Het heeft wel een lange tijd geduurd voordat mijn relatie hersteld was. Het kosten mij bijna een half jaar om mijn leven in orde te krijgen. Het verdriet en de twijfels of wij ooit nog samen kwamen vraten mij op, het waren de eerste weken die zoveel tranen brachten en er ging geen dag voorbij zonder aan haar te hebben gedacht. Geduld is de belangrijkste factor om de pijn te verwerken en daarna goed aan jezelf te kunnen werken. Want een breuk is nooit zonder reden en wat is het nut van bij elkaar komen als je niets aan jezelf veranderd hebt?

Laat je niet wijsmaken dat een snelle manier de beste is, je wilt voorkomen dat het ooit nog een keer gaat gebeuren of niet? want knipperlicht relaties zullen uiteindelijk hen stroom verliezen met de gevolgen dat ze nooit meer zullen bloeien. Je ex zal je uiteindelijk een signaal geven wanneer er weer een kans is tot nieuw contact, tot die ga je aan de slag om je leven in orde te krijgen.

Wees niet getreurd jij bent namelijk niet de enige persoon op aarde die deze pijn doorstaan moet, je kan genoeg hulp vinden en dit deed ik ook, praten met familie, een coach zoeken het maakt niet uit zolang jij er maar wat aan hebt. Een aanrader is het boek “je ex terugwinnen” dit is een digitaal product waarin veel nuttige informatie staat bij het verwerken en terugwinnen van je ex.

 • Hoe liefdesverdriet ontstaat en hoe dit het beste verwerkt kan worden.
 • Wat is verliefdheid en hoe wek je dit op bij een gedoofde vlam
 • Waarom aantrekkingskracht zo belangrijk is om een relatie in stand te houden
 • Welke factoren aantrekkingskracht op wekken en welke het afbreken.
 • Weel gemaakte fouten die jij en miljoenen andere telkens weer maken.
 • Hoe begint het eerste contact: van ontmoeting tot aan een nieuwe relatie
 • Waarom je het verleden moet accepteren en hoe het in je voordeel in de toekomst te gebruiken.
 • Hoe krijg ik mijn ex terug als hij of zij zegt me nooit meer te willen zien?
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *