Huwelijk redden? Wanneer je het beter kunt opgeven

/

1 van de moeilijkste dingen is om een cliënt te vertellen hen huwelijk  te beschadigt kan zijn om het nog een lans te geven, dit komt erg hard aan. Sommige mensen willen hen ex zo graag terug dat ze de meest belachelijke dingen proberen, eindeloze discussies met hen exen aan gaan, ruziën, huilen, smeken, zielig doen voor affectie etc.  Voor hen is zelfs een pijnlijke depressie relatie meer waard dan alleen zijn.

Ook al weten ze in hen achterhoofd date er werkelijk geen kans meer is om het huwelijk te redden, raken ze vast in een visuele cirkel waarin ze vandaag “complete over hen ex heen zijn” en morgen weer aan het uit huilen zijn om hem of haar weer terug te willen..

Hoe hard het ook kan klinken, je moet het soms accepteren en door gaan met je leven – zoek een ander – dit is vaak de enigste oplossing in huwelijk die letterlijk geen kans van slagen meer heeft.

Maar hoe weet je of je de hoop beter kunt opgeven?

Je ex behandeld je als een “vijand” of een slecht persoon en reageert achterdochtig op alles wat je zegt.

  • De herinneringen  van de relatie doen zo pijn, dat de negatieve de positieve na een lange periode nog steeds blijven overheersen.
  • Wanneer er iets vreselijks is gebeurd, voelt de ander zich blij of gelukkig omdat jij eronder lijdt, of wanneer iemand niet blij voor je kan zijn als iets moois je overkomt.
  • Het vertrouwen is zo diep aangetast dat om elkaar geven, of gevoelens voor elkaar hebben ( iets dat je in het verleden graag wou) nu je zwakte is geworden – en het een slecht iets geworden is. Het is zo erg geworden dat je hem of haar diep van binnen helemaal niet vertrouwt , je weet dat hij of zij niet de juiste persoon is en toch probeer jij jezelf aan te praten van wel.
  • Onder de volgende omstandigheden is een normale relatie opbouwen niet alleen vreselijk tijdrovend, maar ook bijna onmogelijk. Hoe langer je bij deze persoon blijft hoe ongelukkiger je uiteindelijk wordt.

Een huwelijk dat haar einde nadert valt heus wel te redden, maar daarvoor moeten de bovenstaande aspecten wel gestopt zijn, beide partijen moeten even  een tijdje rust hebben en herstellen voor ze een poging wagen om het nogmaals te proberen.

Uiteindelijk moet je het oude huwelijk durven los te laten, het zal namelijk nooit meer hetzelfde zijn als hoe het ooit was, je hebt beide geleerd uit het verleden en moeten nu naar de toekomst kijken en een nieuwe start maken.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *