img

ik mis mijn ex nog steeds

/

zoals de meesten hier zit ook ik met een probleem, het is wel tamelijk ingewikkeld. maar ik ben zelf ten einde raad. 5 weken geleden heeft mijn vriendin onze relatie beëindigd omdat het niet meer ging tussen ons. Onze relatie heeft 8 maanden geduurd. De eerst 6 maanden waren echt geweldig, maar door mijn persoonlijke raakte ik vaak geïrriteerd en de laatste maand hadden we dan ook erg vaak ruzie. Totdat er een moment kwam dat mijn ex besloot onze relatie te beëindigen.

Ze zei dat het gewoon niet meer ging en dat ze niet genoeg van me hield om me nog een kans te geven. Ze zei dat ze me als haar beste vriend wilde houden omdat ze me niet kwijt wilde, en dat we op deze manier zodanig met elkaar om zouden gaan dat het niet mis kan gaan. Maar ik vermoed dat ze het heeft uitgemaakt omdat ze het niet meer trok en het uitmaken als enige oplossing zag.

Mijn ex-vriendin is in het verleden erg gepest een heeft veel problemen gehad in haar gezin, ze verteld me altijd hoeveel ze verlangde naar een leven zonder problemen. Ik denk dit feit een grote rol gespeeld heeft in haar keuze. Ze is mentaal redelijk zwak en slecht in staat om problemen het hoofd te bieden, daarom denk ik dat ze onze relatie heeft beëindigd omdat ze denkt dat wel als vrienden beter af zijn. Maar ik vermoed gewoon dat ze nog wel van me houd, omdat ik haar een aantal dagen geleden moest geruststellen door te zeggen dat ik nog met niemand anders aan het daten ben.

Kortom: ze wil me niet terug als vriend, maar vind het een ramp als ik met iemand anders uitga..maar ze zegt altijd wel dat ik haar nu geen verantwoording schuldig ben, maar ze laat wel merken dat ze het geen prettig idee vind.

Een maand voordat het uitwas hield ze nog zielsveel van me, dat kan toch niet in een maand veranderd zijn? Ze wist dat ik problemen had en had gezegd dat ze me zou steunen door dik en dun. Maar ze zegt dat haar liefde voor mij is afgenomen door de vele ruzies die we hadden.
Het is nu 5 weken uit maar we sms’en of mailen elkaar bijna elke dag. Zij zegt dat ze me niet terug wil als vriend, maar ik wil haar dolgraag terug. Ik hoop dat iemand me hierbij kan helpen.
Ik ben 21 en zij 19, voor zover dat van belang is. Nogmaals, ik hoop echt dat iemand me hierbij kan helpen.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest

3 Comments

 1. Da’s een lastige situatie, waarin je zit. Ik wens je alvast veel sterkte en wijsheid toe.

  Je hebt het over jouw vermoedens, die haaks staan op wat je ex beweert. Je twijfelt dus aan haar oprechtheid. In de manier waarop je het verder beschrijft, is het ook net of je haar niet helemaal serieus neemt. Voelt zij dat ook, als je contact met haar hebt?

  Als jullie toch weer contact hebben, moet je eens proberen te praten over wat er nu allemaal mis is gegaan. En houd jezelf dan voor dat je niet het gesprek in moet gaan als de afgewezen vriend. Zolang je die houding hebt, kan zij nooit 100% eerlijk zijn.

 2. je hebt inderdaad gelijk dat ik aan haar oprechtheid twijfel, ik heb het gevoel dat ze ook zichzelf voor de gek houdt en gewoon de makkelijkste weg kiest, namelijk uit elkaar gaan. ze verlangt gewoon heel erg naar een stabiel leven, gister heb ik met haar over de telefoon met haar gepraat, eventjes maar, ze zei dat het heel goed met haar ging, met haar studie,haar bijbaantjes enz. en dat ze zich goed voelde en bezig was ‘zichzelf terug te vinden’ ze is nu namelijk ook volvegetarisch geworden, vroeger at ze alleen geen vlees, maar wel vis. ik had vorige week voorgesteld om as woensdag bij haar langs te komen, maar gisteren heeft ze me in een email laten weten dat het niet door kon gaan omdat ze ‘het te druk had’..wat overigens wel waar is, want ik weet dat haar studie veel tijd in beslag neem, maar voor mij was het toch onvoorstelbaar dat ze niet eens 1 avondje kon vrijmaken voor me. en toen ik haar belde en vroeg of ze het echt zo druk had zei ze eerst ‘ja’, maar een korte tijd later vermelde ze er wel bij dat ze niet tijd kon vrijmaken en dat ook nog niet wilde. toen ik hierop om een verklaring vroeg zei ze dat ze er nog niet aan toe was mij te zien…maar hoe kan dat? want ze laat heel duidelijk merken dat ze al over me heen is (ze praat heel koeltjes enz.), dat zegt ze ook. dat maakt mijn vermoedens dat ze nog van me houdt des te sterker. maar ik denk dat ze het zichzelf gewoon niet toestaat om weer van me te houden en bij me terug te komen omdat ze bang is voor ‘de oude situatie’. ze refereerde ook dikwijls naar onze relatie als ‘de oude situatie’ nadat het net uit was.
  kan jij me misschien helpen deze situatie beter te begrijpen? want werkelijk waar, ik snap even niks van vrouwen….

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *