Tips bij de verwerking van liefdesverdriet

/

Liefdes verdriet? Blijf weg van romantische films!

Er zijn een aantal dingen die je zou moeten vermijden als je aan lief des verdriet lijd. Enkele van de dingen die je zou moeten vermijden zijn onder andere de o zo mooie romantische films, bioscoop, theater, muziek of televisie series waar romantiek in voorkomt. Lees hieronder wat je in plaats hiervan beter zou kunnen kijken of luisteren..

Jezelf vermaken

Kijk films die jouw positieve emoties geven, en vermijd films die jouw een slecht gevoel geven. De beste soort films die je kunt kijken zijn komedie films. Duik eens lekker met je vrienden de bioscoop in, met een grote bak popcorn. Ook positieve muziek kunnen je stemming aanzienlijk verbeteren.

liefdesverdriet is een ziekte gevormd door hoe jij je voelt

Hoe jouw omgeving de pijn van je verdriet beïnvloedt..

En vergeet niet dat de manier hoe  jij je voelt wordt bepaald door al jouw zintuigen denk hierbij aan: proeven, voelen, kijken, luisteren en zelfs ruiken! Hoe meer positieve je uit je zintuigen haalt des te beter jij je zult gaan voelen. Als je dit op langer termijn volhoudt zal ook jouw liefdesverdriet niets anders kunnen dan genezen!

Mijn gebroken hart maar niet genezen.

Heb jij last van liefdesverdriet dat niet overgaat? Het doet veel pijn wanneer je afgewezen bent door je grote liefde. Ben jij misschien verlaten door iemand waar je zo gek op was? Heb je er alles aan geprobeerd om over de persoon heen te komen zonder enig vooruitgang? Dan sta je er niet alleen voor, ik herken het probleem namelijk als geen ander, soms lijkt er geen einde te komen. Toch wil ik je een aantal tips geven die misschien een steuntje in de rug kunnen geven.

Een boel mensen weten wel hoe ze het kunnen genezen maar ondernemen niet de actie om het daadwerkelijk te doen. Vraag jezelf eens af wat je in je dagelijkse leven doet. Ben je bijvoorbeeld vaak op dezelfde plekken die herinneringen van de persoon naar boven halen?  Ben je lichamelijk nog actief en doe je naast je school en of werk ook nog andere dingen om je afleiding uit te kunnen halen?

Neem eens een weekendje om iets leuks met je vrienden te ondernemen, zorg dat het positieve mensen zijn die je in de juiste mood kunnen brengen. vermijd gesprekken die over je pijn gaan want op deze manier zal je herinnert blijven worden, gebruikt de tijd met je vrienden om echt te genieten.

Wat voorbeelden om afleiding in te vinden:

 • Een avondje gaan bowlen
 • Zoek een proefles voor een sport
 • Een nieuwe taal leren in groepslessen
 • Ga op salsadansen, wat is er nou leuker dan dansen met je tegen geslacht?
 • Houd een film marathon in je eentje of met vrienden met een lekkere bak popcorn.
 • Word lid van een vereniging ( goed om nieuwe mensen te leren kennen)
 • Schrijf je in op een datingsite om de kans op een nieuwe liefde te vergroten.
 • Ga vrijwilligerswerk doen, geeft je een goed gevoel en kans om leuke spontane te leren kennen

Niet vergeten wel vervagen

Het doen alsof de persoon niet bestaat zal meestal niet werken, en waarom zo je iemand willen vergeten waar je zo ontzettend veel om geeft? Wees niet bang om verdrietig te zijn, wanneer je voelt dat je wilt huilen laat het dan lekker gaan. je gevoelens zullen niet zomaar verdwijnen, dit kost tijd en zal met de dag minder of meer kunnen worden, het word minder op de momenten dat je niet aan de persoon herinnerd kan worden en kan opeens weer stijgen op het moment dat je de persoon bijvoorbeeld weer tegen komt.

 • Ga niet naar de plaatsen waarvan je weet dat je degene daar kan tegen komen
 • Verstop alle brieven, aandenken en foto’s in een doos.
 • Verwijder ze uit profielen of je vriendenlijst van het internet
 • Geen whatsapp of smsjes bewaren, verwijder ze allemaal.
 • Praat niet met hen vrienden of je eigen over hem of haar.

Wanneer liefdesverdriet dat niet overgaat echt je leven beïnvloed komt het meestal omdat je door bepaalde redenen aan de persoon herinnerd wordt. Stel je eens voor dat je zonder je huidige spullen en situatie in een ander land kon wonen. heel je vriendenkring en sociale netwerk verloor, een nieuwe baan aangeboden kreeg en een heel nieuw leven kon beginnen met nieuwe vrienden? Hoelang zou het dan duren tot alles verwerkt zou zijn? Het is vrijwel onmogelijk om de rest van je leven te lijden, zelfs wanneer een dierbare sterft zullen we er uiteindelijk over heen komen.

Wees eerlijk tegen jezelf en doe je onbewust dingen die je telkens aan haar of hem laten denken? dan is het van belang om dat te gaan veranderen. Wanneer je door omstandigheden zoals werk of school de persoon blijft zien is het beter om een andere werk of leer plek te vinden. De kans dat je iemand langzaam uit je gedachtes vervaagt is klein wanneer je ze elke dag moet blijven zien. Bespreek het met je werkgever en of schooldocent waarbij je duidelijk maakt dat de huidige situatie je leven op negatieve wijze beïnvloed om tot een gepaste oplossing te komen.

Schaamte is hierbij vaak een drempel waarom mensen dat niet doen en toch met hen problemen blijven inzitten, besef goed dat jij niet de enige  bent die met dit probleem zit. Wij zijn allemaal mensen met ieder zijn gevoelens en  deze zijn helaas niet altijd te sturen. Hoe langer je met deze pijn blijft rondlopen des te moeilijker het op langer termijn word om los te laten, ga dus nu aan de slag en maak er werk van!

 

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest

10 Comments

 1. Hoi,
  Ik ben nu al een aantal maandjes verliefd op dezelfde meid.. zo erg dat het me enorm pijn begint te doen..

  Het probleem is dat ze zo geweldig is en zo super lief.. dat wat ik ook probeer haar gewoon niet uit mun kop krijg..

  Het zou voor mij de wereld betekenen als ik en zij een relatie krijgen.. maarja.. ze is al bezet (in zo verre dat ze al samenwonen enzo).. en ik heb geen idee meer wat ik moet doen.. Ik heb haar al gemaild dat ik ff niets meer met haar te maken wil hebben.. maarja dag in dag uit wilt mijn vinger steeds weer naar die knop rijken om haar weer een lief mailtje te sturen.. tot nu toe (sja een week ofzo mss net iets meer) lukt het aardig.. maarja .. vandaag had ik vrij weinig te doen op mijn werk en ben toch maar beetje gaan googlen naar haar naam voor de grap.. en kwam haar op haar huidige werk tegen.. (mja haar foto’s dan)

  Sja ok .. dit zal ik haar natuurlijk nooit vertellen.. maar ik wil wel gewoon weten of ik vol moet houden tot het bittere eind.. of gewoon opgeven (waarvan ik nu al weet dat het niet zal lukken)…

  Ik zit gewoon met tranen in mijn ogen aan haar te denken..op werk..

  Robby
  ps, neej heb haar niet via internet ontmoet mocht dit blijken uit het verhaal..

 2. Dag Robbinson,

  Vertel het haar gewoon wat je voor dr voelt, want dit is ook niks..
  Nee heb je, ja kun je krijgen..Wie weet bouwen jullie dan wel een vriendschap of nog meer..je weet het maar nooit..

 3. Nee heb ik. (punt)

  Zij weet precies wat ik voel.. en ik weet ongeveer wat zij voelt (ok .. mss weet ik precies wat zij voelt maar probeer ik het te negeren)..

  kort samengevat: “het betekend heel veel voor me dat wij vrienden zijn” is al een aantal keer gepasseerd

  Maar .. nee dat kan ik gewoon niet.. ze heeft heel mijn wereld op zun kop gezet.. ze heeft me door een hele donkere tijd heen geholpen.. Ik wil geen nee.. ik wil een ja.. klinkt misschien een beetje zeurderig.. maar het is gewoon zo..

  Men praat over liefde op het eerste gezicht.. en “meant to be” .. nou dat is gewoon zo in dit geval..

  en ja ik weet “if it was meant to be, it would have been”.. maar ik ben koppig

  Robby

 4. hallo robbinson.

  wAT ik mrty jou verhaal zal doen:

  gewoon naar der toe stappen en zeggen dat je b.v. iets met der wilt drinken en dan ga je ineens over de vriend praten en vragen of ze hem nog wel leuk vind

  en dan kan je ok nog vragen wat ze van jou vind

  en dan weet je het gelijk

  en als je je wel wat vind moet je steeds verder gaan

  en daar bedoel k mee b.v. uit gaan

  of vragen of ze een keer bij jou een film wilt kijken ofso.

  en natuurlijk wel een ROMANTISCHE

  of een hele enge en als dat stukje eng word dat je dan ofso ineens

  bij haar kruipt omdat je dr zo leuk vind

  nou veel succes en ik hoop nog wat te horen vn je

  of het gelukt is of nii

  en als je wat weet met mijn verhaal wil ik het graag weten

  of andere mensen weten wat op mijn verhaal dan zal ik zeggen zeg het gelijk want miss helpt het wel en als dat zo is dankje wel alvast

 5. Ik mOet gewOon bijna Huilenn uit medelijden Crying or Very sad
  Ik vind het eCHt sneu vOor je,,
  Kijk van mij hoef je het meisje NIET Uit je hoOfd te zetten!!
  Ik zie aan Jou verhaal dat je dat nOoit zOu kunnen,,
  DaarOm niet dOen!!
  Weet jewat ik eerder denk,
  Je weet dat ze samenn Woont enz. He.,,
  Ik vraag me af ga je uit? Nouja als jij vaker uitgaat,,
  & je ziet een meisje Die je eCht leuk vind!!
  Dat Je dat ander meisje Zo vergeet !!
  als je eCht De ware TegenkOmt dus niet dat meisje waar je NU helemaal gek Op bent !!
  Maar jOu tOekomstige bruid Very Happy
  Dat je dat andere meisje zO in 1 knip bent vergeten eCHt waar gelOof me..!!
  & een van deze dagen Ga je denken,,
  aah wat is ze toCh stOm dat ze zO’n KOrte beriChtjes gaat schrijvenn,,!!
  Daar begin jij je dadelijk GewOon op de ergerenn ik weet het zkerr !!
  & Op dat mOment neem jij je de draad weer Op!! & je vind zO een ander leuker Mooier en liever meisje dan haar,,!!
  zei heeft een vriend!! Waar ze van hOud HEEL VEELL Dus denk je dat eens goed in je bent je tijd gewOon aan et verknOeienn voor een meisje die al vet veel van een andere jongen hOud mischien binnekOrt wel haar man!! Wil je dan Op de bruilOft (als je bent uitgenOdigd) gaan huilen??
  Of zit jy daar met jou nieuwe vriendin:) das tOCh veel leuker/?
  Nouja Dikke kus & hoop echt dat het allemaal goed Komt & dat met die mailtjes daar kan ze gewOon niks aan doen maar ik zOu daar Ook kwaad Om wOrden niet eens tijd Om een goede vriend een smsje te sturen!!

 6. liefdesverdriet is maar tijdelijk.
  helaas neemt het een hoop energie en kracht van ons.

  werk aan jezelf.
  wees niet bang, ook niet afgewezen te worden, het is net solliciteren, de ene baan wordt het wel, de andere niet.
  en als het de baan van je leven is, dan krijg je hem.
  dus hetzelfde met liefdespartners.

 7. Mensen mijn naam is robin ik ben 27 jaar oud, ben getrouwd met de liefste vrouw die er is.Ik heb een dochtertje van 19 maanden en krijg er deze dagen nog 1 bij.De relatie tussen mij en mijn vrouw is op dit moment erg slecht en ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen om deze relatie nieuw leven in te blazen.Alles heb ik er voor over om mijn relatie te redden ik wil deze vrouw en mijn gezin niet kwijt.
  Als er mensen zijn die mijn kunnen helppen en/of goeie ideeen hebben laat het mij dan gerust weten.Alles is welkom!
  Groetjes Robin

 8. hej robin
  tjha dat is niet echt leuk als je er net een kindje bij krijgt en het slecht gaat. misschien komt het omdat ze de laatste tijd niet zoveel kan doen doordat ze zwanger is. Wat je bijvoorbeeld wel kunt doen is haar bijvoorbeeld verassen met een lekker ontbijt of samen met haar een romantische film kijken. Uit gaan zou ik nu even niet doen maar misschien als de baby geboren is en ze weer gewoon allemaal dingen kan doen bijvoorbeeld een avondje naar een restaurant of gewoon gezellig samen iets doen. Het is meestal zo dat als het slechter gaat dat mensen niet zo veel meer samen doen.

  ik hoop dat ik je een beetje geholpen heb en zo niet… ach dan heb ik het geprobeerd

  xxx tatty

 9. By Ceedie

  Als de baby er is kan het natuurlijk wel weer beter gaan, aangezien inderdaad de hormonen een grote rol kunnen spelen naar wat ik verwacht. Ik ben enkel niet zo oud als jullie, ik weet dus ook niet wat mensen van 27 tegenwoordig voor dingen zouden doen Wink

  Ik ben het elk geval eens met mijn voorgangers, doe iets leuks met haar, iets verrassends en iets wat haar best kan raken (dus romantisch).
  Nu weet ik niet hoe het met de kinderen zit thuis, hoe gemakkelijk jullie tijd voor jullie zelf kunnen vrij maken enzo, echter zou ik zelf een romantisch hapje eten met kaarsjes op een leuke plaats buiten bij zons ondergang met haar favoriete wijn (bijvoorbeeld op de plek waar jullie elkaar voor het eerst tegen kwamen als dat ergens buiten op een bijzondere plaats was of iets dergelijks, stand ook altijd leuk vooral met dit weer). Echter denk ik dat dit vooral met de komst van het tweede kind de komende tijd niet gaat lukken. Kinderen kosten geld, maar een ballonvaart bij zons ondergang met een flesje wijn kan natuurlijk ook heel leuk zijn! Zomaar een idee hoor Wink

  Probeer in ieder geval lief voor haar te blijven, ook als ze bot doet. Dit aangezien dit natuurlijk vanuit haar richting best door die hormonen kan komen en zij dankzij dat ook dingen anders ziet en misschien ook wel sneller geraakt is of dingen op jou afschuift.

  Sterkte in ieder geval en ik hoop dat alles weer goed komt, maar na regen komt zonneschijn he!

  Ceedie

 10. By Miss

  Beste R0bin,

  Ik vindt eens dat je met haar m0et praten.
  Het kan altijd zijn dat jij iets f0ut hebt gedaan in haar 0gen.
  Maar dat jij het zelf geen f0ut vint.
  Maar het kan o0ok z0 zijn dat ze zo d0et 0mdat ze zwanger is en een nieuwe kind erbij krijgt.
  Want dan is bij de meeste vr0uwen z0 als ze zwanger zijn.
  Iniedergeval, je m0et egt met haar gaan praten.
  En mesgien kun je haar dan o0ok vragen(als je iets f0ut hebt gedaan dan) wat je dan f0ut d0et/deed.
  Ik ho0op dat het je helpt!!
  N0u ik wens je veel succes verder, en ik ho0op vo0or je dat het weer g0ed gaat k0men tussen jullie!!

  gr0etjes _MisSs_

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *