Mijn man wilt scheiden

/

Als je in een huwelijk zit die je wilt redden, maar je man lijkt te handdoek in de ring te gooien dan ben je hier op het juiste adres.  Vandaag wil ik tegen de dames praten en #5 tips delen  die helpen om te voorkomen dat je man een scheiding aanvraagt. Voordat een koppel scheidt is er iemand die zijn grens bereikt heeft, degene wilt de dingen niet meer uitpraten, of moeite steken in het huwelijk. Kortom ze hebben er geen zin meer in. Voor jouw stort je wereld in duizend stukken en weet niet hoe je moet omgaan met de situatie en je emoties. En dat is het punt waar problemen beginnen. Omdat je de realiteit niet kunt accepteren en je man smeekt om te blijven, richt je meer schade aan dan nodig is.

Het is menselijk om te gaan voor wat je wilt en nodig hebt, maar soms wanneer de emoties de overhand nemen moet je echt het tegenovergestelde doen van dat wat je instinct je verteld te doen. Het is belangrijk om te beseffen dat het veel tijd gekost heeft waarin je huwelijk nu in terecht is gekomen. En dat je man zich hopeloos en uitgeput voelt over de situatie. Iets heeft hem over het randje van de berg laten vallen en daarom is hij tot de conclusie gekomen dat het huwelijk voorbij is. En dit is waar mijn vijf tips om een scheiding met je man te voorkomen goed van pas komen.

Geen gesmeek en verontschuldiging. 

Hoe verleidelijk het ook zijn mag. Smeken, huilen en pleiten om een tweede kans zal zijn gedachte niet veranderen. Hij heeft zijn besluit al genomen je wanhopigheid zal niets veranderen aan zijn besluit. Daarvoor in de plaats zal het je alleen maar zielig laten over komen. Niet echt een plek waaruit je een voordeel uit trekt. Als je dit al gedaan hebt, maak je geen zorgen. We kunnen de situatie nog steeds verbeteren zolang je dezelfde fout niet meer maakt.

Simpel houden

Houdt de dingen zo simpel mogelijk. Zet hem niet onder druk want dit zal hem alleen maar verder wegjagen. Toon in plaats daarvan je man weten dat je aan het huwelijk wilt werken en er alles aan wilt doen om hem meer tevreden te stellen. Dit zal hem niet direct terugwinnen, maar het zal meer vertrouwen geven en misschien wel leiden tot een gesprek. De sleutel is dat hij moet genieten om met je te praten en het doel is dat hij weer geniet om samen met je te zijn om het huwelijk weer een kans van slagen te geven. Je kunt beginnen over onderwerpen die niet aan je huwelijk gerelateerd zijn. Zoek naar kleine dingen om het over eens te zijn. Als je kinderen hebt kan dat een goed onderwerp zijn om over te beginnen. Maar er zijn genoeg andere onderwerpen natuurlijk. Houdt er rekening mee dat je vanaf dit punt niet direct over zijn besluit over het huwelijk wilt praten. Probeer gewoon wat positieve luchtige gesprekken te hebben

vererger de situatie niet.

Dat klinkt makkelijk, maar wat ik naar doel ligt eigenlijk wat dieper. Je moet er bij stil zijn wat jouw rol was waardoor het huwelijk tot de klippen gelopen is. Als je bijvoorbeeld veel klaagde, stop er dan mee. Als teveel stemmingswisselingen hebt, stop ermee. Als je dingen verbergt of liegt, stop er dan mee. Als je het huwelijk wilt redden is het van belang dat je de schuld op jezelf legt. Het is de verkeerde tijd om de schuld alleen maar bij je man neer te leggen. Je man moet weer hoop krijgen dat het huwelijk kan en zal veranderen. Vraag jezelf eens af: wat wilt mijn man eigenlijk? begin zijn verlangen te vervullen zonder dat je met woorden laat merken dat je moeite doet om te veranderen. Uiteindelijk is een goede houding van groot belang.

Leunen

Verstik je man niet met smsjes, bellen en te weinig ruimte geven. Luister naar hem en leer te communiceren op een gezondere manier. Je kunt dit doen om je luistervaardigheden te verbeteren. Door stil te staan wat hij zegt. Hiermee laat je niet alleen zien dat je echt naar zijn boodschap luistert. Maar ook dat je oprecht  bent in zijn gedachtegang en mening. Gebruik deze tijd maar om te leunen bij je familie leden en vrienden. Dit kan voorkomen dat je al je emoties nu bij je man loslaat.

Geef hem tijd te herstellen.

Als je op dit punt aangekomen bent kan het nogal hard zijn. Je man moet zien dat je aan veranderen bent en dat de veranderingen ook blijvend zijn. Door alles te snel te willen zal je alleen maar verder de diepte inzinken. Het kost veel tijd om hem te overtuigen, maar als je hard je best doet om het huwelijk te redden dan beloof ik je dat er een mogelijkheid is. Geduld is een belangrijke eigenschap in je huidige positie.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *