mijn relatie is over wat nu?

/

Het is gebeurd. Degene waar jij je de rest van je leven mee wou delen is uit je leven verdwenen. Wat de reden ook mag zijn dat jullie nu niet meer samen zijn, het allermoeilijkste is om door te gaan met je leven.  Veel mensen blijven in een relatie omdat ze denken..  “Kan ik iemand vinden die beter is?”, “ik wil niet alleen zijn tijdens de feestdagen” of “het zal wel weer beter worden”. Weet dat de pijn die je door de relatie over is maar van tijdelijke aard is. Je kan beter een paar maanden pijn  voelen dan de rest van je leven. Dus hoe kan je het beste omgaan met de vreselijke pijn als jullie uit elkaar zijn?

1.  Probeer het van de zonnige kant te bekijken – Ja het is makkelijk om in je emoties mee te gaan, hoe kon ze me zo achter laten? Hoe kon hij me verlaten voor een andere? Je kan duizenden vragen stellen waarom het mis ging, maar het zal niets aan je stemming veranderen. Je kan ook denken; Ja ze heeft mij verlaten en het doet pijn, maar er bestaan miljoenen andere vrouwen, ik kom mijn ware nog wel tegen. Of: Ja hij is vreemd gegaan, en de pijn is verschrikkelijk, maar gelukkig zijn we nu uit elkaar want als hij het nu doet, zal hij dit in de toekomst weer doen.

2. Het is oké om verdriet te hebben – Vooral de eerste dagen kan ik me voorstellen dat het moeilijk is om de dingen van de zonnige kant te bekijken. Het is helemaal niet erg om te huilen, je bent namelijk iemand verloren waar je zoveel om gaf. Dus als jij een lekkere pot Ben & jerry ijs wilt eten, 5 km wilt rennen, jezelf wilt opsluiten en de hele dag liefdesverdriet liedjes wilt luisteren, dan is mijn antwoord hierop… DOEN!

3.  Alleen jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. Wanneer we iemand in ons leven hebben waar we van houden, kan ons geluk nogal afhangen van hoe de persoon jouw behandeld. Als je bijvoorbeeld vrij onzeker bent en de persoon waar je samen mee was je vaak complimentjes gaf, je meer zelfvertrouwen gaf, of je speciaal liet voelen, dan kan het hard aan komen wanneer de relatie over gaat. Sta er bij stil dat jij de regisseur van je eigen leven bent, jouw acties bepalen uiteindelijk hoe je leven eruit ziet en je geluk. Geef je ex niet de macht over jouw geluk, neem zelf de touwtjes in handen!

4. Plan een datum wanneer je verder gaat. De treurige periode wanneer de relatie over is mag er zeker zijn. Maar weet wanneer het genoeg is en je weer verder met je normale leven moet gaan. Vergeet nooit dat je geboren bent zonder je ex, je kan dus ook zonder hen leven. Als je bijvoorbeeld 8 jaar samen bent geweest dan kom je niet binnen een weekje over iemand heen natuurlijk. Ik zou zeggen, neem 2 dagen per maand dat jullie samen waren om alles rustig te laten bezinken. Wanneer jullie dus een jaar samen waren zou ik er dus niet langer dan 2 weken over doen om in je verdriet verzeilt te raken, of wil je jaren met iemand in blijven zitten?

5.Vier de dag dat je officieel verder met je leven gaat. Dat betekent niet dat je een groot feest zou moeten vieren met je familie en vrienden, die hoeven dat namelijk niet eens te weten. Het gaat erom dat je zelf weet dat het de dag is dat je een nieuwe start in je leven maakt, en het verleden een plekje hebt kunnen geven. Verwen jezelf op deze speciale dag en doe iets dat je nooit eerder hebt gedaan, of wat je altijd al wou doen maar wat bijvoorbeeld in de relatie niet mogelijk was. PS: trek je stoute schoenen aan!

Waarom zijn jullie uit elkaar?

“het ligt niet aan jouw, maar aan mij”,

“we zijn uit elkaar gegroeid”e

of “ Jij bent veranderd.. ik ben veranderd”

En mijn favoriete:  “We zitten beide in een andere levensfase”

Het gene wat bijna negentig procent van de mensen zich niet realiseren, is dat bijna al deze excuusjes op het zelfde neer komen , maar waarom? Omdat ze allemaal dikke LARIEKOEK zijn!

Laat me je uitleggen waarom, uit bescherming voor je gevoelens probeert je ex de ware reden waarom het uit ging te verbergen

99,99 procent van de tijd komt het doordat de aantrekkingskracht vervaagt is, ik weet dat het een beetje hard over kan komen, maar dit is de waarheid waarom je ex in de eerste instantie een punt achter de relatie stak.

Voordat we verder gaan wil ik eerst verheldering over het punt “aantrekkingskracht” geven. We hebben het hier niet over fysieke aantrekkingskracht  maar over emotionele aantrekkingskracht. Dit is het gene wat relaties en of huwelijken op langer termijn bij elkaar houdt.  Als een koppel een hoge emotionele aantrekkingskracht heeft dan blijven ze bij elkaar, als de emotionele aantrekkingskracht verwaterd zal de relatie haar einde naderen.

Zie het zo, sommige koppels komen tegenover grote tegenslagen te staan, waaronder voor een lange periode uit elkaar zijn, of iemand die voor bijvoorbeeld een half jaar naar Thailand vertrekt etc.  Als het koppel genoeg van elkaar houdt dan zullen ze bij elkaar blijven ( als de emotionele aantrekkingskracht) sterk genoeg is, kan een koppel bijna elke test weerstaan.

Dus als je partner zoiets zegt als “het ligt niet aan jou, maar aan mij” ga er dan vanuit dat de oorzaak dieper ligt dan wat ze je proberen te vertellen, en dat is het slechte nieuws.. maar het goede nieuws is.. dat niet alles verloren is. Je weet vanaf nu de echte reden waarom je ex het uitgemaakt heeft, en alles wat je nu nog moet doen is aan de emotionele aantrekkingskracht werken en daar komt het ex terug systeem van Giovanni verlon goed van pas!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *