mijn vrouw wil scheiden

/

Je bent gelukkig getrouwd en alles lijkt perfect te gaan, althans daar lijkt het op. Dan krijg je opeens schokkend nieuws te horen: ze wilt scheiden. Dit kan keihard inslaan en je voelt je opeens een hulpeloos kind. Maar voordat je dingen doet waar je spijt van krijgt, laat me je vier tips geven om eens scheiding te voorkomen.

Als je vrouw op het punt staat om te scheiden, is de kans groot dat ze te uitgeput is om nog enige  moeite in de problemen op te lossen of de hoop dat er verandering komt al verloren heeft. Voor jouw zal dit nieuws als een grote schok aankomen. Je wist ergens dat er problemen waren maar je onderschatten de ernst ervan. Nu is het de tijd om actie te ondernemen. Als je een scheiding wilt voorkomen dan is het nu tijd om verandering in de situatie te brengen. Het lijkt nu onmogelijk om haar van gedachte te veranderen, zeker als ze niet wilt mee werken. Maar wees niet getreurd. Ik heb veel mannen in precies hetzelfde schuitje succesvol mogen helpen in het verleden. Het is waar dat je haar keuze niet onder controle kunt krijgen. Maar ik heb prachtige resultaten gezien als slechts 1 persoon een verandering maakte die een goede uitpak op het huwelijk veroorzaakte.

Stap 1: Onderneem actie

De eerste tip die ik je kan meegeven is om niet de controle te verliezen over jezelf, wanneer ze je verteld ongelukkig te zijn. Hoe moeilijk het ook lijkt je moet kalm blijven. Het is normaal dat ze mag weten dat je nu in verdriet en pijn zit, maar houdt wel de controle over je emoties. Vragen, smeken, schreeuwen, beschuldigen dit zijn allemaal dingen die je niet terug kunt nemen. Dit soort gedrag zal je vrouw verder van je afstoten en een zielige indruk achterlaten. Aan het einde van de dag wil je trots zijn op je acties, en geen schaamte hebben. Je hebt dus twee keuzes: 1. Je kunt boos zijn en treuren in zelfmedelijden.  Of 2: je kunt er voor kiezen van je vrouw te houden ondanks deze moeilijke situatie. Zelfs wanneer je vrouw nu afstand van je neemt is dat oké. Omdat ze het licht heeft uitgezet betekent niet dat jij nog kunt schijnen.

Stap 2: communicatie

Ontwikkeling van goede communicatie vaardigheden kan een heleboel problemen binnen je huwelijk voorkomen. Specifiek wanneer je vrouw geen zin meer heeft om te praten, mag je haar nooit proberen te dwingen of manipuleren om van gedachte te veranderen. Onthoud dat je woorden je beste vrienden zijn dus houdt ze onder controle. Om je te helpen met communicatie kun je de volgende oefening proberen:  Ga terug naar de tijden dat jullie nog gelukkig waren, wat deden jullie en hoe kwamen jullie bij elkaar. Jullie zoende, kuste en praten en bedreven liefde op iedere mogelijke manier. Je dacht dat ze slim, grappig en interessant was. Je werd verliefd op der omdat ze je een goed geval gaf. Focus je even op die gevoelens weer. Sta nu even stil bij de momenten die volgde tijdens je huwelijk. Dit is belangrijk om je gedachtegang te resetten om je zo op de belangrijke punten in je huwelijk te focussen. En om mogelijke manieren te vinden om deze naar haar te communiceren. Je gedrag zal je hierdoor op positieve wijze gaan veranderen. Doordat jij je anders gedraagt zal dit een positieve invloed hebben op haar gedrag en de uitkomst van haar keuze.

Stap nummer 3: Doorzettingsvermogen

Je huwelijk redden gaat een heleboel moeite en geduld kosten. Soms gaat het even goed en dan kan je weer terugvallen omdat iets niet werkt zoals je hoopte. Dit is waar je doorzettingsvermogen een belangrijke rol speelt. Als je blijft proberen zal je uiteindelijke een klein succes boeken en zal het makkelijker worden. Een belangrijk onderdeel bij je inzet is je vrouw de tijd geven om te herstellen. Je vrouw heeft nu al een punt bereikt waar ze geen hoop meer inziet, door haar de nodige ruimte te geven zul je haar een eerlijke kans geven om de situatie te overzien zodat ze geen gehaaste emotionele beslissingen zal gaan maken.

Stap nummer 4:  Onvoorwaardelijke liefdes fase

Wanneer je haar de nodige ruimte hebt gegeven en ze weer contact met je opzoekt, dan is dit is een belangrijke fase om de geweldige herinneringen bij je vrouw naar boven te brengen:

” Herinner je nog die tijd toen ik je vertelde hoeveel ik van je hield tijdens onzen reis naar Frankrijk? We kregen achteraf altijd spijt als we niet probeerde om er samen uit te komen.”

Dit is een voorbeeld, natuurlijk kun jij je eigen moment terughalen. Het gaat erom dat je een moment aankaart waarin jullie band onbeschrijfelijk goed was. Dit is een machtige manier, dus als je het gebruikt wees er dan zeker van dat je het op het juiste moment inzet.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *