Is het wel verstandig om de relatie te redden na een breuk?

/

Als je dit leest, dan bestaat de kans dat je nog sterke gevoelens voor je ex hebt, en je hem of haar terug wilt. Ik ben van mening dat wanneer je om iemand geeft dat je voor die persoon moet vechten, teveel mensen geven te gauw op omdat ze geen kansen meer zien.

Soms vertellen je beste vrienden, kennissen en familieleden dat je door met je leven moet gaan, ze weten dat de relatie slecht heeft uitgepakt en alleen maar ellende mee bracht. Wanneer dit in jouw geval ook zo is, sta dan even stil of het wel verstandig is om de relatie na jullie breuk te redden.

De relatie kwam tot een einde omdat jij te jaloers, aanhankelijk en teveel controle over de ander nam.

 1. Je denkt dat je leven geen enkele waarde meer zonder je ex heeft.
 2. Je ex continue in de gaten houden, hen Facebook activiteiten in de gaten houden, whatsap profiel bekijken, uitvogelen wat ze in het dagelijkse leven doen etc. Nee dit gaat je zeker niet op weg helpen..
 3. Je lijdt aan vreselijke angst en depressie en dit kan alleen genezen worden door de relatie te redden.
 4. De gedachte dat je ex een ander heeft maakt je helemaal gek, en geeft je het gevoel dat je een waardeloos persoon bent.
 5. Je was tijdens de relatie ongelukkig en voelde dat het niet verstandig was om door te gaan, maar op het punt dat je gedumpt werd wou je niets liever dan de relatie redden.
 6. Je bent bereidt om alles op alles te doen, zelfs als je ex onredelijke eisen stelt volg je hem of haar als een kleine puppy.
 7. Jezelf wijs maken dat je ex je mist, en heel veel van je houdt, terwijl in de realiteit je ex al maanden niets meer van zich heft laten horen.
 8. De hoofdreden waarom jij je ex terug wilt, is omdat je nu zoveel pijn voelt en de relatie behouden lijkt de enigste redding.
 9. Je hebt nooit echt lange relaties gehad.

Als veel van deze dingen bij jouw van toepassing zijn, sta je op het punt de controle over je eigen leven te verliezen, geen wonder dat jij je zo radeloos voelt. De eerste stap om te herstellen, is door te herkennen dat je te behoeftig bent en daarna te werken aan je eigen persoonlijkheid.

Als je hier niet gauw mee aan de slag gaat, dan zal alle moeite om je relatie te redden een complete tijdverspilling zijn.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *