img

Verliefd op mijn ex

/

Ik heb een probleem.

Bijna drie jaar geleden leerde ik een jongen kennen. Een ongelooflijke jongen. En alles ging een hele tijd goed. Maar ik was heel erg onzeker, over m’n uiterlijk en dergelijke. Door m’n vorige heel slechte relatie. En daardoor heb ik het een beetje verknoeid. Ik praatte niet over hoe ik me voelde ik had schrik. En de kleine dingetjes die hij zei, die niet slecht bedoeld waren, maar omdat ik zo onzeker was nam ik alles verkeerd op. EN werd ik nog onzekerder. En toen er dan een jongen mij alleen complimentjes gaf dan ging m’n zelfvertrouwen opeens omhoog. En toen heb ik iets doms gedaan. De man van m’n leven bedrogen. Ik heb daarna alles proberen uitleggen.

Maar hij wou me niet meer zien. Wat begrijpelijk was. Ik heb mails gestuurd en zo en steeds kreeg ik een zeer boos antwoord. Ondertussen heeft hij een nieuwe vrienden, net iets meer dan een jaar. En hebben ze een kindje samen. Nu zijn we zoveel tijd later, en ik ben er nog steeds niet over. Ik mis hem elke dag. Mijn mama heeft (toen ik weer eens huilde om hem) naar hem gebeld. Want die komen echt goed overeen met elkaar. En die heeft gevraagd of hij toch niet eens wou praten met me. Zodat ik kon zeggen wat ik al zolang wou vertellen tegen hem.

Zondag ben ik bij hem thuis geweest. Zijn vriendin was er ook. We hebben niet echt gepraat over het verleden. Gewoon een namiddagje net alsof we elkaar nog steeds regelmatig eens zagen. Dus ik hem hem nadien gevraagd of hij niet eens alleen met me wou praten, dat ik nog dingen moest vertellen tegen hem. Eerst was hij wat weigerachtig, zei hij tis goed zand erover, we zijn terug vrienden. Laten we het gewoon vergeten. Ik heb gezegd dat ik het absoluut moest vertellen.

Hij heeft tegen zijn vriendin gezegd dat ik eens wou praten. Zij wou dat niet. Wat ik ook begrijp natuurlijk. Morgen ging hij normaal komen met zijn vriendin om eens mijn mama te bezoeken en dan gingen we praten. Even afzonderen. Ik belde hem op en zei dat ik liever echt eens alleen zou willen praten omdat ik mij niet wil haasten en het raar zou vinden om terwijl zij bij m’n ma moet blijven ik met hem alleen ga praten. Hij stelde dan voor om in het geniep eens af te spreken zodat we konden praten. Vandaag is hij geweest. En we hebben gepraat. Ik heb hem gezegd hoe alles kwam. En het lijkt alsof hij me compleet begrijpt.

Dat het komt door die onzekerheid en omdat ik niet kon praten over mijn gevoelens. Ik heb hem verteld dat ik er ongelooflijk spijt van heb en zo. Hij heeft het mij vergeven. En we hebben een uur en half gepraat over het verleden en gelachen net als vroeger. Ik denk dat hij zeker nog gevoelens heeft voor mij. Ik zag hem net op app en hij gaf me wat complimentjes en zo. Ik weet dat het erg klinkt dat ik een koppel met baby uit elkaar wil halen. Maar ik hou zo ontzettend veel van hem. En hij zal haar ook wel graag zien. Maar ze zijn ook gedeeltelijk samen omdat ze “per ongeluk” zwanger is geraakt en zo. Ik ben er kapot van dat ik zonder hem moet leven. En ik weet echt niet hoe ik het moet aanpakken. Heeft iemand een dergelijke situatie meegemaakt? En please mensen die me wil uitschelden omdat ik iemand wil uit elkaar halen. Hou het alsjeblieft voor jezelf. Enkel mensen die me willen helpen en raad geven wil ik horen. Dank je.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Linkedin
 • Pinterest

6 Comments

 1. nou ja ik vindt het niet zo raar dat je hen uitelkaar wil halen want je hou heel veel van hem nartuurlijk is het niet goed maar er is zoveel niet goed op deze wereld! maar als hij echt nog gevoelens voor jou heb moet je gewoon contact houden en laten zien dat je echt van hem hou wordt niet opdringerig maar alles op ze tijd! zo iets moet weer opnieuw gaan groeien tussen jullie en daar zou een tijdje overheen gaan. probeer goeie en diepe gesprekken te voeren met hem en dan kan je daar voor je zelf conclusies uittrekken. ik weet wat het is om niet over je gevoelens praten zo heb ik ook me eigen relatie verpest en is het nog steeds niet goed alleen is er nog wel hoop! maar voor jou is het net wat anders je moet hem weer opnieuw verliefd laten worden op jou en als hij echt om je gegeven heb en dat doet hij nog steeds denk ik dat je wel een kans maak. maar alles op ze tijd en niks forceren. praten helpt het best dan weet jij tenminste hoe hij over jou denk. veel succes!!!

 2. Ik weet dat ik hem op een week kan terughebben, maar niet op de juiste manier. Ik wil dat hij uit zichzelf naar me toe komt. Niet dat ik hem blok zet. Als ik m’n tijd pak en het langzaamaan doe zal hij wel gaan inzien dat ik hem echt heel graag zie. En nu moet ik hem gewoon terug verliefd zien te maken. Als ik hem kan doen terugdenken aan hoe het was toen het nog goed ging dan denk ik wel dat het zal lukken. Hij heeft me echt doodgraag gezien. Dat weet ik zeker, want hij kon wel over z’n gevoelens praten. En ik geloof niet dat zo sterke gevoelens zomaar kan weg gaan. Die blijven je altijd bij. Dat zit diep in je hart en in je hoofd. Hij heeft ook gezegd tijdens het gesprek dat hij veel heeft gedacht aan mij. Hij heeft zelf foto’s in m’n brievenbus komen steken omdat hij als hij er naar keek ze teveel aan mij deden denken. En die heeft hij een half jaar geleden in de brievenbus gedumpt en toen was hij al samen met zijn vriendin. Dus dat moet toch ook wel iets betekenen. Anders had hij ze toch van in het begin weggegooid. Dan had hij ze niet zo lang bijgehouden. Ik hoop echt dat alles goed komt.

 3. ja ik geloof ook wel dat als je echt heel veel om iemand heb gegeven dat doet je altijd wat maar gevoelens kunnen wel zeker verdwijnen hij kan je ook zien als een goeie vriendin maar als jij denk dat er nog meer is en dat weet jij het best want jij praat met hem dan moet je inderdaad gewoon rustig aan stapje voor stapje dichterbij hem proberen te komen.
  en als jij denkt dat het goed komt moet je daar ook van uit gaan!

 4. sorry ik weet dat je dit niet wil horen maar ik wil het toch even zeggen.
  als ik het goed begrijp vind je dus dat hij bij jou hoort? maar misschien wil hij helemaal niet terug bij jou.. misschien is hij wel heel gelukkig met zijn vriendin die hij nu heeft!
  als ik jou was zou ik hem vergeten en verder gaan met je leven.

 5. Afgeleid van het gesprek die ik vandaag met hem heb gehad en hetgeen hij nadien op app heeft gezegd kan ik ervan opmaken dat hij nog gevoelens heeft. En hij heeft ook dingen verteld over de relatie die hij nu heeft die ook al laten uitschijnen dat hij niet zo gelukkig is. Ik weet dat de mogelijkheid bestaat dat hij me mss niet terug wil. Maar ik wil het zeker weten of het dan echt zo is. Ik laat m’n kans niet voorbij gaan want ik zie hem echt doodgraag.

 6. mja, ik begrijp je situatie heel goed. Mijn ex had het ook met me uitgemaakt omdat ze niet zo goed over haar gevoelens kon praten, ze had altijd het gedacht dat ik haar kwetste als ik met haar ging praten over haarzelf, ik wou haar helpen haarzelf te zijn. ik kon me heel openhartig opstellen en men gevoelens tonen. Van haar zijde was dat veel complexer en zeer onzeker. Wat andere mensen haar vertelden was wet voor haar. Als iemand haar positief of negatief stimuleerde dan nam ze dat ook zo aan. Zonder er haar mening aan te geven en zelf een conclusie te trekken… Daar heb ik het lang zeer moeilijk mee gehad… Telkens ik met haar diepgaande gesprekken had zag ik telkens dat ze wat in de knoop zat of niet om kon met haar gevoelens. Regelmatig liep er ook traantje van haar wang, wat mij een rotgevoel gaf… Ze zat (zit) zelf wat in de knoop en ik wou haar helpen die knoop te zoeken zodanig dat ze zeker werd van haarzelf. Maar als zij die knoop niet vond kon ze hem dus ook niet losmaken…

  En achteraf had ze het nog afgemaakt omdat ze bij iemand anders veel positieve aandacht kreeg zonder al dat gedoe van die gevoelens en onzekerheid. En ik denk dat het nu nog zo is…

  Ondertussen ben ik al meer als een jaar en half alleen en trek ik men plan als vrijgezel, nu profiteer ik van het leven zoals nooit tevoren… Maar die klop die ik heb gehad, blijft spijtig genoeg een litteken dat men vertrouwen bij andere vrouwen geen goed heeft gedaan.

  Maar om terug op jouw situatie te komen…
  Als jij nu heel goed beseft wat er fout is gelopen en je “ex” voelt aan dat je nu weet en beseft wat er vroeger allemaal gebeurd is, dan zal het toch vlotter verlopen om een goed contact te leggen, hij zal zeker respecteren dat je dit zegt.

  Mvg,

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *